Po śniadaniu czas na…
Jesteście już po śniadaniu? My po pierwszym posiłku myślimy powoli o następnym, a że otrzymaliśmy kulinarno-motoryzacyjną informację od Shella - dzielimy się nią z Państwem.
Koncept deli by Shell funkcjonuje od zeszłego roku. – Obecnie wzbogaciliśmy ofertę o nowe propozycje dla wegetarian, takie jak hummus czy bagietka z jajkiem. Szczególnie polecamy włoskie specjały na bazie ciasta do pizzy z dodatkiem mozzarelli albo pszenne i wieloziarniste bagietki, które są robione na zakwasie. W naszych produktach nie brakuje świeżych warzyw, zarówno w gotowych propozycjach, jak i w koncepcie „Jesz co chcesz” – podkreśla Andrzej Nos, Category Manager w Shell Polska.
Na tych, którzy na stacjach Shell szukają czegoś na mniejszy głód, czekają m.in. bułka ziarnella z serkiem i łososiem pacyficznym, sałatka nicejska czy kremowy jogurt z ciasteczkami Oreo. Ziarnella wzięła swoją nazwę stąd, że ma w składzie dużą zawartość ziaren: słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni oraz płatków owsianych. Dla chcących zjeść coś bardziej sycącego, znajdą się chrupiące bagietki ze stripsami albo burgery przyrządzane w 100 procentach z mięsa wołowego. Do tego dochodzą słodkie przekąski, jak ciastko owsiane z żurawiną, klonowy warkocz czy croissant z czekoladą.
Wzależności od formatu stacji w danej lokalizacji oferta gastronomiczna może nieco różnić się od siebie. – Na większości stacji podróżny może skorzystać z oferty standard. W 150 lokalizacjach na klientów czeka rozszerzona oferta o nazwie „Jesz co chcesz”. Ponadto w siedmiu wybranych punktach MOP zlokalizowanych przy autostradach i drogach szybkiego ruchu funkcjonują restauracje szybkiej obsługi, tzw. bistro, ze zróżnicowaną propozycją dań śniadaniowych i obiadowych – przypomina Łukasz Kalisz, Convenience Retail Manager w Shell Polska.
Łącznie na 244 stacjach klienci Shell mogą napić się kawy Costa Coffee, a w 142 punktach dostępne są napoje kawowe z mieszkanki kawy deli by Shell.