Zmiany kadrowe w fabrykach Nestle

Zmiany kadrowe w fabrykach Nestle

Od 9 maja 2016 roku stanowisko dyrektora fabryki karmy dla zwierząt Nestlé Purina w Nowej Wsi Wrocławskiej objął Jakub Żurowski, który pełnił funkcję dyrektora fabryki słodyczy w Kargowej.

Jakub Żurowski od 2011 roku zarządzał Oddziałem Nestlé produkującym słodycze w Kargowej. Wcześniej pracował w Nestlé na różnych stanowiskach: w Industrial Performance i Supply Chain w Warszawie oraz jako Kierownik Produkcji w Namysłowie. Teraz będzie zarządzał Fabryką w Nowej Wsi Wrocławskiej.

 

Oddział Nestlé w Nowej Wsi Wrocławskiej jest pierwszą w Polsce oraz trzecią inwestycją produkującą karmę dla zwierząt Nestlé Purina PetCare w Europie Centralnej. W Nowej Wsi Wrocławskiej produkowana jest m.in. karma dla kotów Felix, w większości przeznaczona na rynek lokalny, niemiecki oraz do krajów Europy Centralnej. Zakład w Nowej Wsi Wrocławskiej obecnie zatrudnia ponad 500 osób, a do końca 2016 roku planowane jest zwiększenie zespołu do 800 osób.

 

Stanowisko dyrektora fabryki słodyczy Nestlé w Kargowej objął z kolei od maja Robert Gulczyński, który związany jest z firmą od 2012 roku.

 

Robert Gulczyński pełni funkcję Dyrektora w oddziale Nestlé w Kargowej, w którym produkowane są m.in. wafle Princessa i batony Lion. Aż 70% produkcji z lubuskiej fabryki słodyczy trafia na rynki zagraniczne. Główne kierunki eksportu to: Niemcy, Francja, Wielka Brytania, Czechy i Słowacja.

 

Fabryka słodyczy Nestlé w Kargowej jest największym pracodawcą w mieście oraz w promieniu kilkudziesięciu kilometrów. Oddział zatrudnia już ponad 600 osób, a dzięki stałym wzrostom produkcji z roku na rok fabryka może zwiększać załogę i oferować kolejne miejsca pracy. W 2016 roku planuje zatrudnić 50 osób.

 

Robert Gulczyński rozpoczął pracę w Nestlé w 2012 roku, obejmując stanowisko Kierownika ds. TPM (Total Productive Maintenance). Był odpowiedzialny za wdrażanie kultury TPM w fabrykach Nestlé Polska. Wcześniej pracował jako inżynier i zdobywał doświadczenie w zarządzaniu produkcją.

Poleć ten artykuł:

Polecamy